Secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani nu are psiholog, deși tratează cele mai grave cazuri
03/09/2023 10:51 in STIRI

Secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani se află în deficit de personal, alături de alte secții din unitatea spitalicească. Medicul șef de secție, Claudia Malancea, a declarat că nu mai puțin de șapte posturi sunt vacante pentru medicii specialiști, 13 pentru asistenți medicali, 19 pentru infirmieri și 20 pentru brancardieri. Aceste posturi sunt disponibile la toate cele trei compartimente ale secției ATI, respectiv cel de la spitalul din Marchian, de la Secția Pediatrie și Secția de Obstetrică și Ginecologie.

De asemenea, pe această secție mai este vacant un post de psiholog, două de fiziokinetoterapeut și un post de inginer. Posturile nu pot fi scoase la concurs, întrucât au fost blocate.. Medicul Claudia Malancea susține că un psiholog pe această secție este mai mult decât necesar, având în vedere că la Terapie Intensivă ajung cele mai grave cazuri.

Ca și procent, deficitul ar fi de 10% iar pe alte categorii și de 100%, pentru că psiholog, fiziokinetoterapeut și inginer nu avem niciunul. Având în vedere specificul pacientului de terapie intensivă, este foarte important un psiholog. Avem pacienți care au un termen de ședere poate de 30 de zile, am avut și un caz de peste 60 de zile de ședere doar în terapie intensivă. Nu este o situație ușor de gestionat pentru un pacient, a declarat Claudia Malancea.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă a crescut numărul pacienților internați la Terapie Intensivă, dar și complexitatea cazurilor.

Noi acum suntem o echipă tânără și dornică de evoluție. Colegii mei sunt într-o continuă pregătire iar cazurile au devenit din ce în ce mai complexe. Ne-au ajutat și dotările din ultimii ani să ne dezvoltăm pe acest aspect”, a adăugat medicul șef de secție ATI.

 

 

COMMENTS