Măsuri drastice pentru şoferii beţi sau drogaţi: 10 ani fără permis şi chiar confiscarea maşinii
03/09/2023 10:44 in STIRI

Premierul Marcel Ciolacu anunță că, în primele două săptămâni ale actualei sesiuni parlamentare, Guvernul va face propuneri care vizează modificări legislative privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Propuneri în acest sens au fost prezentate sâmbătă, în ședința PSD, de către fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, a precizat Ciolacu.

„Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către Poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii”, a anunțat Marcel Ciolacu.

La începutul acestei săptămâni, în contextul prezentării raportului privind accidentul de la 2 Mai produs de un tânăr drogat, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat intenția de mărire a termenelor pentru restituirea permisului de conducere dacă acesta a fost anulat ca urmare a consumului de alcool sau droguri. „Voi propune trei ani”, a spus el.

Măsuri drastice pentru șoferii beți sau drogați Predoiu a mai spus că va propune instituirea măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau al căror conducător auto a fost confirmat pozitiv cu droguri.

Ulterior, Marcel Ciolacu a afirmat că măsurile de combatere a consumului de droguri anunțate de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente, apreciind că este nevoie de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri, potrivit observator.

Top of Form

 

 

 

 

 

 

COMMENTS