Accident cu trei morți la Botoșani. Printre persoanele decedate și un bebeluș
01/09/2023 08:25 in STIRI

Trei persoane și-au pierdut viața, iar un băiat de 10 ani a fost rănit, în urma unui accident rutier produs joi seară pe raza localității Crasnaleuca. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, care a lovit un cap de pod și apoi s-a răsturnat.

La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, dar și trei echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Aceștia au constatat că în mașina, care era răsturnată într-un șanț de pe marginea drumului, erau trei persoane, printre care și un copil de doi ani, toate inconștiente. Băiatul de zece ani a ieșit singur din autoturism, fiind conștient. Acesta a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au scos victimele din interior. Acestea au fost preluate de echipajele medicale care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicii au declarat decesul celor trei persoane. Este vorba de doi bărbați de 46, respectiv 35 de ani, și un copil de doi ani.

Pompierii au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriei.

Copilul decedat se afla pe scaunul din dreapta, în brațele unchiului său. Părinții erau acasă.

Micuțul de doi ani care a decedat în accidentul de joi seară de la Crasnaleuca se afla pe scaunul din dreapta, în brațele unchiului său, în timp ce părinții acestuia se aflau acasă. Martorii au povestit că micuțul ar fi fost luat la râul Prut de unchiul său (fratele tatălui), în vârstă de 35 de ani, iar la volan s-ar fi aflat un cumnat al părinților, în vârstă de 46 de ani.

La volan se afla Mirel Ion, un bărbat de 46 de ani, care s-a întors luna trecută din Germania, unde lucrează de mai mulți ani. El se afla în vacanță. În dreapta sa se afla Adrian Zosin, un tânăr de 35 de ani, care îl ținea în brațe pe copilul fratelui său.

 

Pe bancheta din spate s-ar fi aflat un băiețel de zece ani, care este fratele vitreg al băiețelului decedat.

Localnicii spun, de asemenea, că bărbații ar fi decis, la întoarcerea de la Prut, să oprească la un bar din sat și să bea ceva, iar că, după ce au plecat de la bar, ar fi circulat cu viteză excesivă, ceea ce ar explica și impactul extrem de violent cu capul de pod, care ar fi provocat moartea instantanee a celor trei.

Copilul de doi ani a fost găsit de salvatori cu picioarele sub bord și cu corpul prins între șofer și bărbatul din dreapta, care erau în stare de inconștiență.

"Eu am simțit un miros puternic de alcool", a spus unul dintre salvatori.

 

COMMENTS