Un cunoscut om de afaceri din Botoșani, condamnat într-un dosar penal privind dezmembrarea unei mașini închiriate
31/08/2023 03:32 in STIRI

Un cunoscut om de afaceri din Botoșani a fost găsit vinovat într-un caz penal legat de dezmembrarea unei mașini închiriate. Numele persoanei nu va fi dezvăluit momentan, întrucât sentința nu a devenit definitivă. Judecătoria Iași a pronunțat o sentință în primă instanță, condamnându-l pe botoșănean la opt luni de închisoare cu executare.

În calitate de administrator al unei companii de dezmembrări din Cătămărăști Deal, individul a cumpărat două autoturisme VW Jetta pentru a fi dezmembrate. Cu toate acestea, cele două mașini erau închiriate de către doi indivizi de la o firmă din municipiul Iași. Imediat după închirierea autoturismelor, cei doi indivizi le-au adus la compania de dezmembrări din Cătămărăști pentru a fi dezmembrate.

Conform surselor din dosar, doar una dintre mașini a fost supusă dezmembrării, deoarece cei doi indivizi care le-au închiriat au fost arestați. Ulterior, mașinile au fost identificate la centrul de dezmembrări - una era tăiată în bucăți, inclusiv seria de șasiu, iar cealaltă era în stare completă și pregătită pentru dezmembrare.

În cadrul aceluiași dosar, firma din Cătămărăști Deal a fost sancționată cu o amendă penală de 200.000 de lei și a fost obligată să plătească despăgubiri civile în valoare de 38.400 de euro, plus 600 de euro lunar pentru fiecare lună de întârziere în plată, începând cu septembrie 2023.

Această hotărâre poate fi contestată prin apel în termen de zece zile.

 

COMMENTS