Alexandra Huțu: „7.5 milioane de euro din Fondul de Mediu pentru iluminatul public a 30 de localități din județ.”
31/08/2023 03:25 in STIRI

Programul de creștere a eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), a devenit o alegere extrem de populară pentru primării în căutarea finanțării. După aprobarea a 47 de proiecte în sesiunile din octombrie 2021 și august 2022, la începutul acestei săptămâni AFM a dat undă verde pentru proiectele depuse de 30 de unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani în cadrul sesiunii 30.12.2022-31.01.2023.

"Așa cum am subliniat în mai multe ocazii, acest program reprezintă un sprijin real pentru localitățile din județul nostru, mai ales având în vedere costurile ridicate ale energiei electrice și importanța crescută a siguranței publice, în special în mediul rural și în zonele periferice ale orașelor. Cele 30 de proiecte aprobate în această săptămână vor primi o finanțare totală de peste 37 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 7,5 milioane de euro. Aceste fonduri vin către județul nostru ca rezultat al eforturilor autorităților locale, și aș dori să felicit echipele care au depus cererile pentru a accesa aceste resurse guvernamentale", a transmis deputatul Alexandra Huțu.

Cele 30 de unități administrativ-teritoriale care vor beneficia de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul acestui program includ municipiul Botoșani și comunele Corni, Cotușca, Știubieni, Vârfu Câmpului, Vorona, Cristinești, Avrămeni, Călărași, Vlădeni, Cordăreni, Vorniceni, Lunca, Durnești, Mihălășeni, Rădăuți-Prut, Cândești, Dersca, Mileanca, Suharău, Tudora, Roma, Bălușeni, Santa Mare, Havârna, Mihai Eminescu, Văculești, Nicșeni, Frumușica și Dimăcheni.

"Modernizarea infrastructurii de iluminat public nu este doar un capriciu, ci o necesitate pe care primarii din județul nostru au înțeles-o pe deplin. Acest fapt este confirmat de cele 77 de proiecte depuse de 50 de primării în perioada 2021-2023. În total, fondurile alocate de AFM în această perioadă se ridică la aproximativ 95 milioane de lei, adică în jur de 20 de milioane de euro, o sumă semnificativă care contribuie cu adevărat la dezvoltarea comunităților locale din Botoșani", a adăugat deputatul din partea PSD.

Prin intermediul Fondului de Mediu, primăriile vor putea implementa sisteme moderne și eficiente de iluminat public.

 

COMMENTS