Prognoza meteo, azi, 31 august 2023
31/08/2023 03:19 in STIRI

Joi, 31 august 2023, se anunță o zi cu vreme instabilă în cea mai mare parte a țării. Deși căldura va persista după-amiază în sud și sud-est, cerul va rămâne în general înnorat în vestul, centrul și nordul României, precum și în zonele montane. Aversele cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, vor afecta mai ales aceste regiuni în cursul serii și nopții. Restul țării va înregistra astfel de fenomene pe arii restrânse.

Vântul va avea o intensitate slabă și moderată, dar se vor înregistra rafale mai puternice în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor oscila între 23 și 34 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor varia între 11 și 19 grade Celsius. Cele mai înalte valori termice se vor înregistra pe litoral.

În Botoșani, se așteaptă o vreme călduroasă. Cerul va alterna între înnorat și parțial însorit. Vântul va prezenta intensitate slabă până la moderată, predominant din direcția nord-vestică. Valorile termice maxime vor atinge în general între 25 și 28°C, în timp ce temperaturile minime vor varia între 12 și 18°C.

Astfel, această zi se anunță a fi una cu condiții meteo variate, cu posibilitatea de averse și descărcări electrice în diferite regiuni ale țării, dar și cu temperaturi în general ridicate, în special în zonele de sud.

 

COMMENTS