Camere video amplasate și pe ultimele două etaje ale Secției de Obstetrică și Ginecologie
30/08/2023 13:10 in STIRI

Conducerea Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a decis să instaleze camere de supraveghere pe etajele 4 și 5 ale Secției de Obstetrică și Ginecologie, acolo unde saloanele nu au fost modernizate.

În plus, în fiecare salon de pe cele două etaje se va monta o sonerie, pentru ca pacientele să poată apela personalul medical în caz de urgență. Această măsură a fost luată în urma constatărilor din investigațiile efectuate după decesul Alexandrei Ivanov, când s-a observat că absența camerelor de supraveghere a împiedicat monitorizarea activității personalului medical în salon.

”Înainte de a putea efectua reabilitarea, am găsit o soluție interimară prin instalarea unei sonerii în fiecare salon, care va avea un tablou de comandă în biroul asistenților, și prin instalarea de camere video pentru a monitoriza activitatea pe culoare și în saloane”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Monica Adăscăliței a mai adăugat că a demarat o anchetă proprie în cadrul maternității, în completarea investigației realizate de fostul manager, care a fost demis.

”Am realizat interviuri suplimentare cu personalul medical și cu cele două paciente care erau internate în același salon cu doamna Alexandra. Am dorit să obțin mai multe informații și am pus întrebări suplimentare față de cele incluse în raportul intern al spitalului. Ancheta este în curs și datele obținute au fost transmise autorităților competente”, a explicat managerul Spitalului Județean.

Top of Form

 

COMMENTS