Avertizare meteo! Județul Botoșani sub Cod Portocaliu
30/08/2023 10:30 in STIRI

Meteorologii au emis o avertizare pentru ziua de astăzi în județul Botoșani, aceasta vizând o instabilitate atmosferică accentuată. Codul Portocaliu de avertizare meteo este în vigoare începând cu ora 12:00 și se va menține până la ora 23:00.

În cadrul intervalului menționat, regiunile nordice și estice ale Munteniei, estul Transilvaniei și zona Moldovei vor fi afectate de perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta va aduce cu sine intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge în general viteze de 70...80 km/h. De asemenea, pe arii restrânse se pot forma vijelii puternice, însoțite de averse torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp, în jur de 1-3 ore, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge în medie 35...40 l/mp și local pot depăși chiar 50...60 l/mp. Aceste fenomene meteorologice pot duce la înrăutățirea condițiilor de trafic, la scurgeri importante de apă pe versanți și în zonele depresionare, precum și la posibilitatea producerii de inundații locale.

 

COMMENTS