Un băiat de 15 ani, autorul mesajelor de amenințare cu bombă trimise mai multor spitale din județul Botoșani
29/08/2023 21:33 in STIRI

Persoana responsabilă pentru trimiterea email-urilor de amenințare cu bombă la spitale și instituții publice din România, inclusiv la spitalele din județul Botoșani, a fost capturată. Conform Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), autorul amenințărilor cu bombă prin intermediul email-urilor este un minor în vârstă de 15 ani.

"În urma investigațiilor desfășurate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliției Române - Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și unitățile subordonate, cu sprijinul specializat al Serviciului Român de Informații, a fost identificată persoana responsabilă pentru crearea și transmiterea prin e-mail a mesajelor de amenințare cu privire la plasarea unor dispozitive explozive la instituții și autorități publice, dar și la diverse entități juridice din România. Autorul este un minor în vârstă de 15 ani, de cetățenie română. În prezent, se desfășoară cercetări în legătură cu săvârșirea infracțiunii de amenințare în scop terorist, conform articolului 32 alineatul 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului", a anunțat DIICOT.

Trei spitale din județul Botoșani au primit amenințări cu bomba prin email duminică, însă doar Spitalul Municipal Dorohoi a considerat amenințarea ca fiind serioasă și a alertat autoritățile. Avertizările cu privire la dispozitivele explozive au fost transmise prin email, având ca ținte Spitalul Județean Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Municipal Dorohoi.

În urma apelului către serviciul de urgență 112, au fost trimise echipe de poliție și jandarmerie pentru a asigura securitatea în zonă. De asemenea, conform protocolului pentru astfel de situații, a fost activat și departamentul antiterorist al Serviciului Român de Informații (SRI).

 

COMMENTS