Problema achiziției de materiale consumabile de către părinți în grădinițele din municipiul Botoșani, ridicată de consilierii locali
29/08/2023 13:57 in STIRI

Doi consilieri locali din municipiul Botoșani au ridicat problema achiziției de materiale consumabile de către părinți în grădinițe în cadrul ședinței de Consiliu Local. Raluca Curelariu și Eugen Țurcanu au adus în discuție faptul că unele grădinițe cer părinților să achiziționeze materiale sanitare pentru copii la începutul școlii, deși unitățile de învățământ primesc bugete pentru astfel de achiziții.

Consilierul Raluca Curelariu a întrebat primarul Cosmin Andrei dacă s-au luat măsuri pentru a evita situația în care părinții să fie solicitați să aducă aceste materiale la grădiniță la începutul anului școlar. La fel, consilierul Eugen Țurcanu a subliniat că există fonduri suficiente în bugetele școlilor pentru a acoperi cheltuielile cu astfel de consumabile și că este inacceptabil ca părinții să fie rugați să aducă hârtie igienică și alte materiale de igienă în școli.

Primarul Cosmin Andrei a răspuns că aceste solicitări de a aduce materiale consumabile de către părinți sunt făcute doar de unele educatoare și că a discutat cu directorii de școli pentru a evita astfel de situații. El a subliniat că există fonduri adecvate în bugetele școlilor pentru a acoperi cheltuielile cu materialele sanitare și a îndemnat cetățenii să semnaleze astfel de situații pentru a putea interveni corespunzător.

 

COMMENTS