“Împreună, putem deveni salvatori”, campanie de donare sânge derulată de ISU Botoșani
28/08/2023 14:52 in STIRI

Acțiunile de donare de sânge au fost reluate astăzi, în cadrul campaniei "Împreună, putem deveni salvatori", organizată de pompieri.

După tragedia din localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, pompierii au lansat un apel către persoanele sănătoase și eligibile să doneze sânge pentru cei răniți în accident și pentru pacienții care au nevoie de transfuzii.

În dimineața aceasta, șapte pompieri au donat sânge, alături de alți botoșăneni care s-au alăturat campaniei, iar această inițiativă va continua în zilele următoare.

"Având în vedere că zilnic există persoane care necesită sânge pentru intervenții chirurgicale, pompierii au dorit să inspire alți botoșăneni să se alăture acestui efort umanitar și să conștientizeze că o singură picătură de sânge poate salva o viață", a afirmat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

În acest an, pompierii din Botoșani au participat la mai multe acțiuni de donare de sânge. De asemenea, sunt membri ai echipei de salvatori care donează regulat și respectă intervalele minime între donări. Cei interesați pot să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, în intervalul de timp 07:30 - 12:00, de luni până vineri.

 

COMMENTS