Articole electronice și electrice de peste 384.000 de lei, descoperite la Racovăț în două mijloace de transport
28/08/2023 11:44 in STIRI

Echipa comună de control de la Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, a făcut o descoperire semnificativă în data de 26 august. În urma unui control amănunțit efectuat asupra a două autovehicule înmatriculate în Ucraina și conduse de doi cetățeni ucraineni în vârstă de 38 și 39 de ani, s-au găsit 195 de articole electronice și electrice nedeclarate, în valoare totală de peste 384.000 de lei.

Descoperirea a avut loc în jurul orei 02.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ. Echipa comună, alcătuită din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat controlul în urma unei analize de risc. În urma acestui control, au fost identificate și confiscate bunurile nedeclarate, care trebuiau să fie plasate sub un regim vamal.

În contextul acestei situații, autoritățile au deschis o investigație sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În continuare, se vor desfășura cercetări pentru a clarifica împrejurările exacte și pentru a stabili măsurile legale care vor fi luate în acest caz.

Descoperirile de acest gen reconfirmă importanța echipelor comune de control la frontiere, care au rolul de a preveni și combate activitățile ilegale precum contrabanda și traficul de bunuri. Aceste operațiuni sunt esențiale pentru menținerea securității și a ordinii la frontierele țării.

 

COMMENTS