Încă două spitale din Botoșani, sub amenințare cu bombă. „Fără vizite în spital, legitimarea tuturor persoanelor la intrare”
27/08/2023 20:40 in STIRI

Trei spitale din județul Botoșani au fost ținta unor amenințări cu bomba duminică, însă doar Spitalul Municipal Dorohoi a tratat această alertă cu seriozitate și a notificat autoritățile. Avertismentul referitor la amplasarea unor bombe a fost transmis prin intermediul unui email și viza Spitalul Județean Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Municipal Dorohoi, precum și alte spitale din alte județe.

Directorul Spitalului Dorohoi, Valerian Andrieș, a declarat că, deși era plecat, a solicitat Comitetului Director să informeze autoritățile competente și să dispună măsuri de securitate pentru ziua respectivă. Aceste măsuri includ interdicția vizitelor în spital, legitimarea tuturor persoanelor la intrarea în unitate și intensificarea măsurilor de pază.

Emailul de amenințare a vizat multiple spitale din România, iar Valerian Andrieș a decis să ia măsurile necesare pentru a se asigura că nu există nicio amenințare reală. Directorul a menționat că lista spitalelor afectate era extinsă, iar verificările erau efectuate în numeroase unități medicale din țară.

În urma notificării la numărul de urgență 112, echipaje de poliție și jandarmerie s-au deplasat la fața locului pentru a asigura securitatea. În plus, s-a acționat conform protocolului specific în astfel de situații, sesizând unitatea antiteroristă din cadrul SRI.

 

COMMENTS