Date ireale din ancheta ISU: Stația GPL din Crevedia apărea ca funcționând la Botoșani
27/08/2023 16:04 in STIRI

Date ireale au ieșit la iveală în urma anchetei deschise de ISU în urma exploziei de la Crevedia. Stația de GPL de la Crevedia nu funcționa legal și nu deținea autorizații ISCIR sau CNICIR. Mai mult, conform primelor informații furnizate de ISU, stația era înregistrată la Botoșani în acte, în timp ce în Crevedia se știa că opera ilegal de mai mulți ani, având ultima autorizație legală emisă în 2014, conform stiripesurse.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pe lângă cele patru transferuri deja realizate către Belgia și Italia, mai sunt planificate încă șapte transferuri către spitale din străinătate pentru victimele exploziei de sâmbătă de la Crevedia.

Această declarație a fost făcută de către prim-ministrul Marcel Ciolacu duminică, înainte de ședința celulei de criză de la Ministerul de Interne. „Patru persoane au fost deja transferate, iar alte șapte transferuri sunt în pregătire”, a precizat el. Din cei patru răniți, patru au fost transportați cu avioane ale MApN către spitale din Bruxelles și Milano. Cei rămași vor fi transferați la spitale din Germania, Austria și Norvegia. Dintre cei șapte pacienți, șase sunt pompieri. Premierul Ciolacu a apreciat că echipele de intervenție și personalul medical au acționat „exemplar” în gestionarea situației.

 

COMMENTS