Protestul pornit în Botoşani va ajunge duminică la Bucureşti
26/08/2023 11:34 in STIRI

Ancheta morții gravidei de 25 de ani din Botoșani a fost preluată de procurorii de la Curtea de Apel Suceava. Investigația s-a mutat pentru a nu exista suspiciuni că ar fi mușamalizată pe plan local. Femeia pierduse sarcina, avea hemoragie și nu a primit șapte ore niciun tratament în afară de ser fiziologic. Localnicii au ieșit pe străzi pentru a șasea zi, ca să ceară pedepsirea vinovaților.

Proteste după moartea Alexandrei

"O să ieșim cât de mult putem, cât ne țin picioarele, cât ne țin puterile. Este un manifest, nu doar pentru Alexandra, ci pentru toate Alexandrele care au existat până acum. E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor", susține un manifestant.

"Din punctul meu de vedere, începând de la infirmiere, până la directoarea maternității și doctorița de gardă, toți ar trebui demiși fără drept de apel", crede un altul.

Moartea gravidei, anchetată la nivel înalt. Cine e avocata familiei tinerei

Pentru a nu exista suspiciuni legate de corectitudinea anchetei, investigația a fost preluată de Parchetul Curții de Apel Suceava. Familia tinerei va fi reprezentată la proces de una dintre cele mai cunoscute avocate din Moldova, Gianina Vera Poroșnicu.

"Luni o să iau legătura cu ministrul Sănătății. Fac acest lucru și am încercat să rupem barierele și procedurile obișnuite din cauză că acest caz impune o diligență extraordinară. Să nu se întâmple ca în alte zeci și sute de cazuri, când lucrurile s-au întins în timp până s-au mușamalizat", declară Gianina Vera Poroșnicu, avocata familiei.

Protestul pornit la Botoșani ajunge la București duminică

Duminică, protestul pornit de la Botoșani ajunge la București. Sute de oameni au anunțat că vor ieși în stradă ca să ceară reforma sistemului sanitar, pentru ca pacienții să nu mai moară cu zile în spitale, potrivit Observator.

Top of Form

 

COMMENTS