Rezultate BAC 2023, sesiunea de toamnă. Notele au fost publicate pe edu.ro
25/08/2023 10:28 in STIRI

Ministerul Educației a publicat astăzi, 25 august, ora 10:00, rezultatele obținute în cadrul sesiunii de examen național de bacalaureat din august 2023, înainte de etapa de contestații. Notele sunt accesibile pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, prezentate într-un format anonimizat, în vederea transparenței.

În aceeași zi, elevii care doresc să conteste notele primite au posibilitatea să depună contestații, iar rezultatele finale, revizuite în urma acestor contestații, vor fi anunțate pe data de 29 august.

Conform datelor oficiale, rata cumulată de promovare, calculată pe baza rezultatelor inițiale pentru toate promoțiile, se ridică la 29,8%. În detaliu, rata de promovare pentru promoția curentă este de 31,2%, în timp ce promoțiile anterioare înregistrează o rată de promovare de 26,8%.

În ceea ce privește probele scrise ale examenului, un total de 28.558 de candidați au participat la această etapă din cei 33.974 de candidați înscriși inițial. A fost demarată o procedură de eliminare a fraudelor sau a tentativelor de fraudă, în urma căreia 67 de candidați au fost excluși din examen. Aceștia nu vor avea dreptul de a se înscrie în următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educației a adus o schimbare semnificativă începând cu această sesiune de bacalaureat prin implementarea evaluării digitalizate a lucrărilor. Este important de menționat că această trecere la evaluarea digitală nu a influențat criteriile de evaluare, baremele sau tipurile de subiecte pentru probele scrise.

 

Vezi ce note s-au luat la Botoșani!

 

COMMENTS