Primar din Botoșani, revoltat de vechimea microbuzelor școlare. „Copiii nu sunt cartofi”
25/08/2023 10:11 in STIRI

Un primar din județul Botoșani este revoltat de vechimea microbuzelor școlare. Este vorba de primarul comunei Corlăteni, Cătălin Gavril, care își exprimă îngrijorarea față de vechimea și starea tehnică proastă a mașinilor de transport elevi, în perspectiva începerii noului an școlar.

El cere autorităților județene și naționale să facă eforturi pentru achiziția de noi mijloace de transport, astfel încât siguranța elevilor să nu fie pusă în pericol. Demersurile făcute până acum nu au avut niciun rezultat.

Copiii sunt ființe, nu sunt lucruri. Nu sunt cartofi, nu sunt altceva. Nu e vorba doar de Corlăteni, ci de toate primăriile”, a spus primarul din Corlăteni.

La Corlăteni, există o singură școală, cea din centrul comunei, iar elevii din celelalte trei sate trebuie transportați cu microbuzele că unitatea de învățământ. Primăria din Corlăteni are un microbuz de 15 ani, iar școala unul de 12 ani, care nu mai prezintă siguranță în funcționare.

„Sunt foarte vechi. Nu știu dacă este bine ca un microbuz de 15 ani să îl mai folosim pentru destinația pe care o are, adică să transportăm elevi de la domiciliu până la școală și retur. Nu poți folosi un microbuz de 15 ani pentru transportul copiilor. Eu nu am să scot acest microbuz la treabă, pentru că îmi este frică.  Poate se găsesc niște bani și pentru microbuzele școlare de care avem mare nevoie”, a spus Gavril.

Primarul de Corlăteni ia în calcul închirierea de mijloace de transport de la firme de specialitate, pentru a putea transporta elevii în condiții decente și în siguranță.

 

COMMENTS