Noul director al Spitalul Județean, despre șpaga din spitale: Eu nu spun că nu se întâmplă, dar nu putem da cu noroi în toată lumea
25/08/2023 09:18 in STIRI

Noul director al Spitalului Județean Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, intenționează să reorganizeze toate secțiile din cadrul unității spitalicești. Doctorul afirmă că ia în calcul schimbări inclusiv în ceea ce privește comunicarea. În timpul unei emisiuni la Tele M, Monica Adăscăliței nu a negat existența șpăgii în spitale, dar a menționat că nu toți membrii personalului medical sunt la fel și că nu este corect să se aducă acuzații la adresa întregului corp medical.

„În tinerețe, da, am dat șpagă. Pădurea fără uscăciuni nu există, dar nu putem generaliza. Eu nu spun că astfel de situații nu au loc, dar nu putem arunca cu noroi în toată lumea”, a precizat Adăscăliței.

Medicul Monica Adăscăliței a declarat că vor avea loc unele reorganizări la nivelul unității spitalicești, inclusiv pe secția de obstetrică și ginecologie.

„Vor fi efectuate controale inopinate, inclusiv în timpul nopții, pe toate secțiile spitalului. […] Am în vedere să reorganizez secția de maternitate și există posibilitatea unificării celor două secții mari. Dorința mea este să fac schimbări începând de la momentul în care pacientul intră în camera de primiri urgențe a maternității și până sus pe secție, față de ceea ce a existat până acum”, a explicat Monica Adăscăliței.

 

COMMENTS