Ministrul Familiei, impresionat de două tinere din Botoșani. „Laura m-a impresionat cu talentul ei artistic”
24/08/2023 19:27 in STIRI

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a fost impresionat, joi, în timpul vizitei sale la Botoșani, de două tinere, Vasilica și Laurea, de 19, respectiv 20 de ani, care locuiesc la casa de tip familial pentru tranzit din Botoșani. Vasilica este atletă de performanță la Clubul Sportiv Reșița. Are o colecție impresionantă de medalii și își dorește ca într-o bună zi să ajungă antrenor. A câștigat locul 2 la maratonul de 35 de km din Slovacia și locul 3 la maratonul de 20 de km din București.

„Laura m-a impresionat cu talentul ei artistic. A studiat designul vestimentar și acum creionează ținute minunate pentru diverse ocazii, dar și pictează. Ambele fete locuiesc în Casa de tip familial pentru tranzit din Botoșani, deschisă în luna mai a acestui an și pe care am vizitat-o astăzi. Casa aparține DGASPC și are 8 garsoniere complet mobilate și utilate, destinate copiilor instituționalizați care împlinesc vârsta majoratului, și-au terminat studiile și își caută un loc de muncă. Acești tineri pot locui aici timp de 2 ani de zile”,
 a precizat ministrul.

Tot în Botoșani a vizitat inopinat Complexul de servicii sociale „Micul Prinț”, Centrul Maternal, Centrul de primire copil în regim de urgență, Serviciul social „Telefonul copilului” și Locuința protejată „Venus”.

„Toate aceste locații reprezintă exemple de bune practici, au condiții extraordinare, iar personalul, deși insuficient, își face treaba cu empatie și dedicare”, precizează Intotero.

 

COMMENTS