Cazul Alexandrei schimbă legi. „Gravidele, dacă sunt refuzate de medicii de gardă voi propune inclusiv retragerea dreptului de practică”
24/08/2023 19:24 in STIRI

Cazul cutremurător al Alexandrei, o mamă în vârstă de 25 de ani din Botoșani, care a decedat la maternitate, are un impact semnificativ asupra legislației. Un senator a anunțat că va depune în Parlamentul României Legea Alexandra.

Rodica Boancă propune „crearea unui număr unic non-stop pentru reclamarea abuzurilor din spitale, gestionat de Ministerul Sănătății - România; înăsprirea sancțiunilor pentru situațiile în care urgențele nu sunt tratate adecvat, și în cazul gravidelor, dacă acestea sunt refuzate de medicii de gardă, voi propune chiar retragerea dreptului de practică! Nicio mamă nu ar trebui să mai moară fără motive în spital!”.

Alexandra Ivanov a pierit după șapte ore de așteptare în maternitate. Tragedia a lăsat în urmă trei copilași orfani de mamă și a generat o serie de proteste. Mamele se plâng de lipsa de empatie cu care sunt tratate atunci când vin să nască și solicită justiție pentru Alexandra.

 

COMMENTS