Polițistul din Botoșani, care s-a înecat încercând să salveze un băiețel, a fost condus pe ultimul drum de rude, prieteni și colegi
24/08/2023 11:54 in STIRI

Botoșăneanul care s-a înecat în Marea Neagră, vineri seară, în timp ce încerca să salveze un băiețel de șase ani, a fost condus pe ultimul drum joi. Cosmin Marius Bîrzu, care ar fi împlinit 36 de ani pe 18 noiembrie, a fost profesionist în domeniul penitenciar, agent de poliție, și lăsa în urmă o soție și doi copii. El lucra la dispeceratul Penitenciarului Botoșani și era admirat de toți colegii săi.

La înmormântare au participat numeroși colegi, rude îndurerate și mulți prieteni, toți remarcând calitățile sale de om grijuliu, optimist și devotat echipei. Cosmin a fost înmormântat în cimitirul din Tulbureni.

Evenimentul tragic a avut loc vineri seară, când Cosmin Marius Bîrzu, aflat în concediu la mare, s-a aruncat în apă pentru a salva un băiat de șase ani care se afla în dificultate și nu putea ajunge la mal. Însă, curentul l-a luat pe Cosmin și acesta a dispărut în adâncuri.

Martora scenei, o tânără din Constanța, a sunat imediat la numărul de urgență 112, cerând intervenția echipelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La fața locului au sosit 11 scafandri din Constanța, care au început căutările. Căutările au fost întrerupte în cursul nopții de vineri spre sâmbătă și reluate în ziua de sâmbătă, însă trupul neînsuflețit al botoșăneanului nu a fost găsit.

Corpul său a fost adus la mal de valuri și identificat duminică dimineață în zona plajei Azur, între Eforie Sud și Eforie Nord. Autoritățile din Constanța au confirmat identitatea persoanei ca fiind tânărul din Botoșani care a dispărut în Marea Neagră pe 18 august, în apropierea plajei Steaua de Mare.

 

COMMENTS