Eric Cracană, copilul fenomen din Botoșani, triumfă și la Festivalul Internațional “Capitala Muzicală” din Sibiu
24/08/2023 10:04 in STIRI

Eric Cracană, un talent muzical remarcabil din Botoșani, a obținut o victorie deosebită la Festivalul Internațional "Capitala Muzicală" din Sibiu. Evenimentul a avut loc în perioada 18-20 august 2023 și a marcat cea de-a XI-a ediție a acestui festival dedicat copiilor și tinerilor. Eric Cracană a impresionat juriul și publicul, câștigând Trofeul Categoriei Muzică Ușoară și prestigiosul Premiu Special "Art by Fuego".

La doar 14 ani, Eric a demonstrat un talent muzical promițător și a captivat inimile audienței, devenind o adevărată senzație la acest festival. Juriul, alcătuit din personalități de marcă din domeniul muzical, a avut misiunea de a selecta cea mai bună voce, interpretare și cel mai charismatic concurent.

Într-o competiție care a inclus patru categorii majore - muzică ușoară, muzică instrumentală, muzică populară și muzică folk - Eric a strălucit în secțiunea de muzică ușoară. Remarcabil este că secțiunea de muzică ușoară a atras cei mai mulți concurenți, cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani, ceea ce subliniază măreția performanței lui Eric Cracană.

În plus față de Trofeul Categoriei Muzică Ușoară, Eric a fost distins și cu Premiul Special "Art by Fuego", un recunoaștere semnificativă oferită de Asociația "Art by Fuego - Artă pentru suflet". Acest premiu reflectă aprecierea din partea unor personalități influente din industria muzicală și reprezintă o investiție în viitorul său artistic.

Pe lângă aceste realizări, Eric Cracană va face parte din distribuția unui muzical de amploare și va participa la un turneu în Statele Unite ale Americii. Tânărul artist va urca pe scene importante din orașe precum Washington, Los Angeles, New York și Toronto. Faptul că Eric este cel mai tânăr participant în acest proiect notabil subliniază recunoașterea potențialului său la nivel internațional.

Talentul său muzical și pasiunea pentru artă îl transformă pe Eric Cracană într-o sursă de inspirație pentru tinerii artiști și pentru toți cei care apreciază muzica de calitate. Cu un viitor strălucit în față, Eric promite să continue să încânte și să impresioneze audiențele din întreaga lume.

Top of Form

 

COMMENTS