Colegiul Medicilor a declanșat o anchetă disciplinară în cazul gravidei decedate la Botoșani
24/08/2023 09:56 in STIRI

Colegiul Medicilor din România, prin intermediul colegiului teritorial din Botoșani, a luat măsuri imediate în cazul tragicului deces al unei gravide la Maternitate și a declanșat o anchetă disciplinară din proprie inițiativă. Această anchetă are scopul de a examina atât aspectele profesionale, cât și cele deontologice ale medicilor implicați în acest incident.

În conformitate cu statutul său, Colegiul Medicilor din România are ca principal obiectiv controlul și supravegherea exercitării profesiei medicale, aplicarea legilor și regulamentelor care guvernează practica medicală, reprezentarea intereselor profesiei medicale și menținerea prestigiului acestei profesii în societate. Fiecare dintre aceste obiective poate fi atins numai prin angajamentul și contribuția colegilor medici, a căror întreagă activitate profesională trebuie să fie dedicată protejării vieții, sănătății și integrității fizice și psihice a ființelor umane.

În comunicatul său, Colegiul Medicilor din România afirmă: "Sistemul medical din România, de la medici la autorități și factori de decizie, instituții și organizații, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul apariției situațiilor discutate astăzi să fie redus. Ancheta este în curs de desfășurare și se așteaptă să ofere clarificări cu privire la eveniment. Concluziile acestei anchete ar trebui să contribuie la îmbunătățirea cadrului legal și funcțional al sistemului medical, pentru a preveni astfel de cazuri în viitor. Trebuie să se creeze un mecanism eficient, având rolul de a preveni și proteja atât pacienții cât și medicii implicați."

Întrucât ancheta este în desfășurare, se așteaptă ca rezultatele acesteia să ofere mai multe informații despre circumstanțele în care s-a produs decesul și despre eventualele deficiențe în sistemul medical.

 

COMMENTS