Prognoza meteo, azi, 24 august 2023
24/08/2023 09:35 in STIRI

Joi, condițiile meteorologice se diversifică semnificativ în funcție de regiune, aducând o varietate de fenomene de la soare puternic la ploi abundente și chiar furtuni.

În sudul țării, se menține canicula și atmosfera sufocantă. În Moldova sudică și nordul Munteniei, soarele răsare energic, încălzind rapid atmosfera. Temperaturile cresc rapid și după-amiaza, termometrele vor atinge valori impresionante, în jur de 37...38 de grade Celsius, în zonele umbrite. După amiaza, pot apărea averselor scurte și trecătoare, mai ales în zonele înalte, însoțite de activități electrice și rafale de vânt.

În schimb, în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi diferită. Norii se adună și se anunță averse abundente. În unele zone, se pot înregistra chiar căderi de grindină, iar vântul poate deveni puternic, transformându-se în vijelii. Temperaturile maxime vor fi mai răcoroase, în jur de 33 de grade Celsius, cu o valoare mai scăzută, de 28 de grade Celsius, în Bucovina.

În Botoșani, cerul va fi variabil, cu perioade de înnorări în timpul zilei. Sunt posibile ploi scurte și trecătoare, însoțite de descărcări electrice. Vântul va fi în general slab până la moderat, dinspre sectorul nordic. Temperaturile maxime vor oscila între 21 și 29 de grade Celsius.

Pe litoralul Mării Negre, vremea frumoasă se menține, însă se resimte din nou căldura intensă. Temperaturile vor atinge 33 de grade Celsius, sporind disconfortul termic după amiază. Pe parcursul serii și al nopții, cerul se va acoperi treptat, crescând probabilitatea de ploi. Temperatura apei mării rămâne plăcută, în jur de 26 de grade Celsius.

 

COMMENTS