Protest cu sute de oameni în fața maternității Botoșani. „Vrem dreptate pentru Alexandra”
21/08/2023 07:41 in STIRI

Câteva sute de oameni au protestat duminică seară în fața maternității din Botoșani, cerând să se facă dreptate în cazul morții Alexandrei, o mamă în vârstă de 25 de ani care a decedat pe patul de spital. Familia femeii o acuză pe echipa medicală de indiferență, susținând că aceasta ar fi contribuit la decesul tinerei.

"Susținem dreptatea pentru Alexandra", au strigat în cor sutele de manifestanți care au ieșit pe străzi.

Pentru a doua seară consecutivă, în fața maternității a fost amenajat un altar cu lumânări și flori. În timp ce cei din mulțime se adunau în fața maternității, zeci de mașini treceau prin fața unității spitalicești, claxonând în semn de protest constant.

O echipă de specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani va investiga modul în care au acționat cadrele medicale în cazul Alexandrei. Tânăra mamă în vârstă de 25 de ani a decedat la Maternitate, iar cauza decesului va fi analizată.

"Pentru a investiga cauza decesului și modul în care s-au urmat protocoalele terapeutice, am format o echipă de specialiști la nivelul Spitalului Județean de Urgență Mavromati", a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani, principala autoritate sanitară din zonă, a inițiat, de asemenea, o anchetă în acest caz.

Alexandra Ivanov se afla la a cincea sarcină, având în antecedente trei nașteri naturale și un avort spontan. Ultimele investigații medicale arătaseră că sarcina ei se afla în stadiul de amenoree de 13 săptămâni, deși ecografia indicase 12 săptămâni. În ciuda eforturilor medicale, sângerarea era redusă, colul uterin închis și nu existau semne de avort în evoluție.

Pe 18 august, la ora 7:30, starea de sănătate a Alexandrei s-a deteriorat rapid, prezentând simptome severe de dispnee și sângerare abundentă la nivelul căilor respiratorii superioare. Transferată la Secția de Terapie Intensivă, au fost aplicate manevre complexe de reanimare. Cu toate acestea, la ora 8:20, medicii au declarat decesul pacientei din cauza unui stop cardiorespirator.

 

COMMENTS