Prognoza meteo, azi, 20 august 2023
20/08/2023 10:21 in STIRI

Duminică, vremea se încălzește și mai tare în România, iar canicula pune stăpânire pe mai multe regiuni ale țării. Sudul și estul țării vor resimți cu putere valul de căldură, dar și ținuturile vestice nu vor scăpa de temperaturi extreme, iar respiratul devine o provocare.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi senin, iar soarele va domina întreaga zi. Temperaturile vor atinge cote alarmante, cu maxime care vor depăși cu mult pragul de 35 de grade Celsius. Locurile cele mai afectate vor înregistra chiar și 38 de grade la umbră, însă senzația termică va fi și mai înfiorătoare, depășind pragul de 40 de grade. Această căldură sufocantă va persista și pe timpul nopții, când temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele va domina și el pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor crește rapid, iar căldura va deveni tot mai dificil de suportat după prânz. Maximele vor înregistra o creștere de 2...3 grade față de ziua precedentă, transformând orașele Bacău și Iași în puncte fierbinți de pe harta temperaturilor extreme. În cursul serii, se anunță posibilitatea unor ploi zgomotoase, în special în zona Bucovinei.

În Botoșani, vremea se menține relativ constantă, însă temperaturile vor oscila între 30 și 33 de grade Celsius. Vântul va aduce o ușoară răcorire, suflând moderat dinspre nord-vest, cu o viteză medie de 7 km/h.

Pe litoralul Mării Negre, ziua de Duminică promite o atmosferă perfectă pentru o zi la plajă. Soarele va străluci intens, acompaniat de o briză activă care va aduce un plus de răcoare. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius în stațiuni, însă apa mării va rămâne destul de rece, atingând cel mult 22 de grade.

 

COMMENTS