ADS
ADS
ADS
Colecția muzeală „Ioan Siminicianu”, din Corni, la Noaptea Muzeelor la Sate
13/08/2023 09:31 in STIRI

Colecția muzeală „Ioan Siminicianu”, din Corni, va fi prezentată în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate”. Această manifestare este coordonată la nivel național de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România și va avea loc în data de sâmbătă, 2 septembrie 2023.

În cadrul acestui eveniment de nocturnă muzeală rurală, vizitatorii sunt invitați să descopere o colecție personală care cuprinde, printre altele, elemente de port popular, țesături de interior, obiecte de uz casnic și gospodăresc, unele dintre ele foarte vechi. De asemenea, colecția conține decorații curente, precum și rarități din Sistemul Național de Decorații, inclusiv brevete aferente acestora, distincții curente și obiecte rare acordate de către Biserica Ortodoxă Română, medalii cu tematică creștină, ustensile de uz liturgic, straie preoțești, uniforme militare, baionete și alte obiecte de efecte militare, precum și elemente numismatice - monede și bancnote curente și rarități.

De asemenea, din județul Botoșani, la evenimentul „Noaptea Muzeelor la Sate”, va mai participa și colecția bunicii Anica din satul Cotârgaci.

 

COMMENTS