Acțiune cu efective mărite, în municipiul Botoșani. Mașini oprite în trafic de mascați și jandarmi
10/08/2023 17:56 in STIRI

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu membri ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au desfășurat pe 9 august o serie de activități menite să prevină infracțiunile violente și accidentele rutiere. Aceste acțiuni au vizat depistarea și sancționarea conducătorilor auto care operează sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Pe parcursul acestor activități, au fost identificate și controlate 87 de persoane, iar prin instaurarea de filtre de control pe principalele artere rutiere, au fost verificate 68 de autovehicule. În cadrul acestor verificări, s-au efectuat 35 de teste cu aparatul etilotest, conform informațiilor transmise într-un comunicat de presă de către Inspectoratul de Poliție Județean.

Ca rezultat al abaterilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 11.000 de lei. Din acestea, 12 sancțiuni au fost impuse pentru încălcarea limitelor legale de viteză, iar 6 sancțiuni au fost acordate șoferilor care nu purtau centura de siguranță.

Totodată, participanților la trafic le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative privind sancțiunile aplicate în cazul unui accident de circulație provocat de către o persoană fără permis de conducere sau aflată sub influența alcoolului sau a drogurilor, și care rezultă în decesul unei victime. Conform noilor prevederi, cei care comit astfel de accidente rutiere pot fi condamnați la închisoare cu executare.

 

 

COMMENTS