Elevii vor studia o nouă materie la liceu, începând din toamnă! Anunțul făcut de Ministerul Educației
10/08/2023 17:52 in STIRI

Începând cu următorul an școlar, elevii din țara noastră vor avea o nouă materie în orar! Începând cu anul școlar 2023-2024, în clasele a XI-a și a XII-a, odată cu revenirea la ore, se va introduce o oră pe săptămână dedicată studierii tematicii "Istoria Evreilor. Holocaustul". Această măsură a fost anunțată și promulgată încă din luna noiembrie a anului 2021 de către președintele Klaus Iohannis.

Potrivit informațiilor furnizate de Edupedu, elevii vor fi implicați într-o materie complet nouă începând cu acest an școlar, care urmează să înceapă în această toamnă. Astfel, elevii de liceu din clasele a XI-a și a XII-a vor studia o nouă disciplină intitulată "Istoria Evreilor. Holocaustul". Ligia Deca, actualul Ministru al Educației, a făcut acest anunț pe platformele de socializare.

"În acest sens, am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie", a scris Ligia Deca. Pe lângă anunțul introducerii noii materii în orar, ea a oferit și detalii despre conținutul și scopul acesteia.

Un pas important în educația tinerilor "Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu", a mai adăugat Ligia Deca, conform sursei citate.

Elevii din învățământul profesional special vor studia această nouă materie în clasa a XII-a, în timp ce ceilalți liceeni o vor avea în orar în clasa a XI-a. Cursul va fi organizat cu o frecvență de o oră pe săptămână. În urma promulgării din luna noiembrie a anului 2021 de către președintele Klaus Iohannis, această materie devine oficială începând cu noul an școlar.

Sursa: click.ro

 

COMMENTS