ADS
ADS
ADS
Un copil de opt ani din Botoșani, în pericol să se înece în Prut. A fost salvat de pompieri
05/08/2023 13:43 in STIRI

Un copil de 8 ani a fost salvat de pompierii din Botoșani dintr-o situație periculoasă în care se afla pe râul Prut. Incidentul a avut loc la Ștefănești și a implicat o intervenție rapidă și contracronometru a echipajelor de intervenție.

Salvarea copilului a fost posibilă datorită promptitudinii și eficienței pompierilor din Garda de Intervenție Ștefănești, care au acționat cu o autospecială de intervenție, o barcă și o ambulanță SMURD. Împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, aceștia au ajuns la locul incidentului într-un timp foarte scurt.

La sosirea la locul evenimentului, pompierii au descoperit că salteaua pe care se afla copilul fusese luată de vânt și purtată la aproximativ doi kilometri de mal. Cu toate acestea, datorită determinării și experienței lor, echipajele de salvare au reușit să aducă copilul la mal în mai puțin de cinci minute de la lansarea barcii pe apă.

Copilul era speriat, dar norocos că a scăpat cu viață și a fost preluat de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. După o evaluare și acordarea primelor îngrijiri medicale, s-a constatat că nu era nevoie să fie transportat la spital. Echipajele implicate în intervenție au salvat astfel cu succes viața copilului în pericol.

 

COMMENTS