ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 5 august 2023
05/08/2023 10:22 in STIRI

Astăzi, vremea în România va fi caracterizată de căldură persistentă, cu maxime ridicate în diverse zone ale țării. În vest, centrul și sudul ținuturilor, amiaza aduce o zi caniculară, cu temperaturi ce pot atinge chiar și 38 de grade Celsius, în special în zona Lunca Dunării.

Pe parcursul serii și în timpul nopții, se așteaptă ploi torențiale în regiunile vestice și sud-vestice ale României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se resimte din nou căldura extremă. Ziua aduce soare arzător, caniculă și disconfort termic ridicat. Maximele ating 35 de grade Celsius, iar indicele de temperatură și umiditate depășește pragul critic de 80 de unități.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi frumoasă, cu un vânt ușor insistent. Temperaturile se încălzesc considerabil după amiaza, dar rămân sub pragul caniculei, atingând cel mult 34 de grade Celsius.

În Botoșani, se vor înregistra maxime de 33 de grade Celsius, iar vântul va avea o viteză moderată, aproximativ 24 km/h, venind dinspre direcția sud-vest.

Pe litoral, temperaturile se mai încălzesc ușor și vor ajunge la aproximativ 30 de grade Celsius. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, dar disconfortul termic se va resimți și aici. Temperatura apei mării se situează în jurul valorii de 21 de grade Celsius.

 

COMMENTS