Bătrână de 90 de ani, dată dispărută miercuri seară, găsită de polițiștii botoșăneni într-un lan de porumb
03/08/2023 15:47 in STIRI

O bătrână de 90 de ani, din județul Botoșani, dată dispărută, găsită de polițiști, după o mobilizare exemplară. Miercuri,  2 august 2023,  în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au fost sesizați, de către nora bătrânei, de 56 de ani, din comuna Ripiceni, că nu o găsește și că femeia are probleme de orientare.

Familia a căutat-o prin localitate, însă din cauză că se înnopta, au cerut sprijinul polițiștilor.

Având în vedere vârsta înaintată și problemele de sănătate ale bătrânei, precum și ora târzie, evenimentul era catalogat ca fiind cu risc ridicat, motiv pentru care polițiștii s-au mobilizat și au început verificările în vederea localizării femeii. În timpul activităților, au fost găsite o parte dintre articolele vestimentare ale femeii, pe un teren din extravilanul localității, la aproximativ 2 kilometri de locuința sa. Astfel, activitățile de căutare au fost concentrate în zona respectivă, iar polițiștii, împreună cu familia au reușit să o găsească pe bătrână, într-un lan de porumb. Aceasta se împotmolise și nu mai reușea să iasă”, a declarat Delia  Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

La aproximativ o ora de la sesizare, bătrâna a fost adusă la domiciliu, fără a suferi vreo leziune în urma experienței pe care o trăise.

 

COMMENTS