Prognoza meteo, azi, 3 august 2023
03/08/2023 05:15 in STIRI

În Câmpia Română, în Lunca Dunării şi Podişul Dobrogei, se anunță o vreme caniculară și călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor ajunge între 31 și 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În aceste zone, este important ca locuitorii să fie precauți și să evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf.

Pe de altă parte, în celelalte regiuni ale țării, dar mai ales în nord și nord-est, vremea va fi mai blândă, cu temperaturi maxime cuprinse între 24 și 30 de grade Celsius. Totuși, este recomandat să se acorde atenție și în aceste zone, deoarece disconfortul termic poate fi resimțit în continuare.

Valul de căldură se va extinde și în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde canicula și disconfortul termic ridicat vor persista pe arii relativ extinse. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va face ca aceste zone să fie mai puțin plăcute din punct de vedere meteorologic.

În schimb, în restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, dar mai puțin extremă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade Celsius în nordul litoralului și 38 de grade Celsius în Lunca Dunării. Minimele vor oscila între 15 și 25 de grade Celsius, fiind mai coborâte în estul Transilvaniei, în jurul valorii de 11 grade Celsius.

Cerul va fi predominant variabil în nord-vestul țării și la munte, unde se vor înregistra izolat averse slabe și descărcări electrice în timpul serii și nopții. În restul regiunilor, cerul va fi mai mult senin, oferind condiții favorabile pentru petrecerea timpului în aer liber.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate, însă nu vor fi manifestări puternice de vânt care să pună în pericol starea vremii.

În Botoșani, se vor înregistra temperaturi maxime de 32 de grade Celsius, iar vântul va avea o viteză moderată de aproximativ 12 km/h, venind dinspre direcția sud-sud-vest.

Pe litoral, vremea se anunță predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 21 şi 23 de grade Celsius. Apa mării va avea o temperatură plăcută, situându-se între 19 şi 22 de grade

 

 

COMMENTS