Dotări de 154.442 de euro în cele două școli speciale din județul Botoșani
03/08/2023 00:21 in STIRI

Consiliul Județean Botoșani închide un important proiect cu finanțare europeană destinat sistemului educațional. Este vorba de proiectul „Rețea educațională transfrontalieră între județul Botoșani (România) și Raionul Hliboca (Ucraina), prin care s-a urmărit realizarea unor investiții în infrastructura școlară aflată în administrarea Consiliului Județean.

Astfel, au fost dotate cu echipamente noi și moderne două cabinete de terapii specifice, o sală de kinetoterapie și două ateliere de croitorie la Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian”, în timp ce la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi s-a amenajat un teren de sport mutifuncțional. Partenerul ucrainean din proiect a înființat și dotat, la Hliboca, un centru incluziv pentru copii cu cerințe educaționale speciale, potrivit unui comunicat al CJ Botoșani.

Cele două autorități au obținut o finanțare europeană de 254.767 de euro. Din suma nerambursabilă atrasă, 154.442 de euro reprezintă contravaloarea investițiilor ce au fost realizate în cele două școli botoșănene. Pe lângă finanțarea transfrontalieră, Consiliul Județean Botoșani a avut un aport propriu de 25.314 euro pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile.

În paralel, Consiliul Județean Botoșani continuă să acționeze pentru dezvoltarea infrastructurii școlilor speciale și va implementa două noi proiecte – dotarea celor două școli speciale și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională prin PNRR, precum și modernizarea, prin CNI, a Școlii Speciale „Sfântul Stelian” – a căror valoare se ridică la aproximativ 4,3 milioane de euro.

COMMENTS