ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 2 august 2023
02/08/2023 09:00 in STIRI

Miercuri, temperaturile vor crește semnificativ în majoritatea regiunilor, anunțându-se o zi călduroasă și cu posibile perioade de caniculă în sud-estul țării, unde termometrele pot atinge ușor pragul de 36 de grade Celsius. În același timp, în zona Moldovei se vor resimți cele mai scăzute temperaturi, ajungând la aproximativ 24 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească considerabil, iar temperaturile se apropie de limita caniculei. Prognoza indică posibilitatea de perioade însorite, dar și de înnorări și averse, mai ales în zonele montane, unde se recomandă atenție sporită.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile se vor menține la niveluri mai suportabile, variind între 24 și 27 de grade Celsius. Se estimează că vor exista precipitații locale, dar împreună cu ploi, soarele va face apariția printre nori, oferind o vreme mai variabilă.

În Botoșani, termometrele vor indica maxime de 27 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu o viteză moderată de aproximativ 14 km/h, dinspre direcția vest-sud-vest.

La mare se mai încălzește puțin. Temperaturile din stațiuni vor ajunge până la 29 de grade și disconfortul termic va crește, iar apa mării va avea în jur de 19 grade Celsius.

COMMENTS