Prognoza meteo, azi, 29 iulie 2023
29/07/2023 10:53 in STIRI

 

În weekend, vremea va aduce căldură în majoritatea zonelor țării. Cele mai înalte temperaturi se vor înregistra în sudul țării, unde mercurul termometrelor va urca până la 34 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi frumoasă, caracterizată de soare, vânt blând și câțiva nori inofensivi. Temperaturile vor atinge 33 de grade Celsius, creând un mediu prielnic activităților în aer liber.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele va domni aproape în toate zonele. Totuși, pe parcursul după-amiezei și serii, în special în zonele montane și în Bucovina, norii se vor aduna, iar precipitațiile vor fi prezente. Maximele termice vor fi de 31-32 de grade Celsius, situându-se în limitele normale pentru această perioadă.

În Botoșani, temperaturile vor atinge 29 de grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză de aproximativ 8 km/h din direcția vest-nord-vest, oferind o ușoară adiere plăcută.

Pe litoralul Mării Negre, vremea se anunță perfectă pentru plajă, cu mult soare și o briză activă. Maximele termice vor atinge 30 de grade Celsius, însă apa mării va rămâne destul de rece, cu o temperatură de cel mult 20 de grade.

 

 

COMMENTS