Noi detalii în cazul copilei de 11 ani din Botoșani, agresată sexual de propriul bunic. Toată familia știa, dar nimeni nu a făcut nimic
28/07/2023 14:52 in STIRI

Coşmarul copilei de 11 ani ar fi început în urmă cu mai bine de doi ani. Totul a ieşit la iveală, după ce un verişor de-al fetiţei l-ar fi surprins pe bunicul acesteia în timp ce îi făcea avansuri propriei nepoate.

“Nepotul ar fi sesizat acum vreo doi ani poate, poate mai mult, dar nu a văzut actul în sine sau nu a văzut nimic concret. Bănuia ceva”, spune asistentul social.

Șocat, acesta s-a dus într-un suflet să le povestească ce a văzut celor care ar fi trebuit să-i ocrotească copilăria. Însă părinţii fetiţei nu au luat nicio măsură atunci. Mai mult, au lăsat-o pe micuţă să locuiască sub acelaşi acoperiş cu agresorul. Miercuri noaptea însă, după ce a dat pe gât câteva pahare, tatăl copilei şi-a făcut curaj să-l denunţe pe bunic. “El a sunat. Şi-a amintit din trecut, şi-a amintit că tătaia a abuzat de fată”, spune mama fetiţei, potrivit observatornews.ro,.

 

“Acum recent fetiţa ar fi început să aibă iar aceleaşi temeri, că bunicul o să o agreseze”, spune asistentul social.

Deşi situaţia din familia fetei de 11 ani era una cu probleme, nimeni nu s-a gândit să verifice condiţiie în care trăia aceasta.

“Dacă mi se sesiza, eram primul care mă ducem acolo. Dar doamna ştia. Nu a avut timp poate să-mi spună, eu  ştiu ce s-a întâmplat. Sunt şi foarte ocupat acum”, spune primarul comunei. 

“Fetiţa este cu măsură de protecţie la noi, în Centrul de Primire Urgenţă. Face obiectul unei consilieri de către colegii noştri de la Compartimentul de Specialitate Abuz și Neglijare, astfel încât să depășească cu ușurință trauma de care a avut parte în familie”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct DGASPC Botoşani. Bărbatul de 71 de ani, acuzat că şi-a agresat sexual nepoata, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

COMMENTS