Investiții în unitățile de învățământ din municipiul Botoșani. Vor fi dotate cu mobilier și echipamente
27/07/2023 20:37 in STIRI

Municipalitatea botoșăneană a semnat un contract de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ din municipiul Botoșani cu mobilier și echipamente, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 9 milioane de euro. Potrivit edilului Cosmin Andrei, este vorba despre 31 de unități de învățământ cu personalitate juridică și 14 arondate, care vor beneficia de aceste investiții.

„Toate instituțiile de învățământ din municipiul Botoșani vor fi dotate cu mobilier în valoare de 45.655.000 de lei. Acestea vor beneficia de dotări care privesc laboratoarele de informatică, pentru învățământul preșcolar, tehnic, primar, gimnazial și liceal. 651 de săli de clasă vor fi dotate cu echipamente digitale, 670 de clase vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, 57 de laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, 49 de laboratoare de științe vor fi dotate cu echipamente digitale, 75 de cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale. 16 ateliere de practică vor fi dotate cu echipamente digitale și 13 ateliere de practică vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Finanțări accesate separat de licee

În afara acestei finanțări accesate de Primărie, au accesat separat și liceele din municipiul reședință de județ, pe o altă axă de finanțare, tot în cadrul acestui Program Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, care are un program denumit "Dotare cu laboratoare inteligente", în valoare de 295.000 lei, Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Sportiv, Liceul „Dimitrie Negreanu”, dar și instituții care nu sunt în subordinea Primăriei.

 

COMMENTS