ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 17 iulie 2023
17/07/2023 10:20 in STIRI

Luni avem o zi fierbinte și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile ajung până la 40 de grade Celsius în Lunca Dunării, iar ce cele mai scăzute temperaturi, de 27 de grade, vor fi înregistrate în sudul litoralului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vom avea o zi însorită și după prânz căldura devine sufocantă. Vântul va avea unele intensificări sporadice, iar temperaturile vor urca până la 37 - 38 de grade Celsius.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, va fi foarte cald, cu temperaturi de până la 36 de grade la umbră. Spre seară și în timpul nopții, se vor aduna norii și există posibilitatea de averse.

În Botoșani, temperaturile vor oscila între 17 și 34 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de aproximativ 6 km/h, din direcția sud-sud-vest.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben pentru județul Botoșani, valabilă pe 17 iulie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, fenomenele vizate sunt valuri de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. 

COMMENTS