ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 8 iulie 2023
08/07/2023 11:18 in STIRI

Meteorologii avertizează că vor avea loc ploi abundente și fenomene extreme în diferite regiuni ale României. În special în jumătatea nord-vestică, se estimează că vor cădea peste 50 de litri de apă pe metru pătrat, pe parcursul după-amiezii. Se prognozează că aceste averse vor continua și în restul țării spre seară.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor fi câteva reprize de ploaie, mai ales în zonele mai înalte. Cu toate acestea, în restul provinciei vremea va fi mai bună, iar temperaturile vor atinge aproximativ 30 de grade Celsius în timpul zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se așteaptă o creștere a instabilității atmosferice. În a doua parte a zilei și în timpul nopții, se vor înregistra perioade de ploi torențiale, grindină și posibile vijelii. Temperaturile vor scădea în comparație cu ziua precedentă și se vor opri la aproximativ 28 de grade Celsius.

În Botoșani, temperaturile vor oscila între 18 și 23 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de aproximativ 26 km/h, dinspre nord-nord-vest. Se așteaptă ploi în a doua parte a zilei.

COMMENTS