Amalia, o fetiță de 13 ani, din Botoșani a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional „Bucuriile Muzicii”
07/07/2023 09:29 in STIRI

Școala Populară de Arte "George Enescu", cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, a organizat Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru copii și tineret "Bucuriile Muzicii", coordonat de profesoara de canto muzică ușoară Alina Alexandra Babiuc.

Festivalul, ajuns la a 6-a ediție, a fost destinat anul acesta tuturor copiilor din cadrul școlilor populare de arte din țară și străinătate. S-au înscris în competiție numeroși copii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani.

În urma preselecției, realizată de un juriu de calitate, profesori de specialitate, în frunte cu președintele acestuia, compozitorul, textierul, chitaristul și antrenorul vocal iubit, Gelu Graur, au rămas în competiție un număr de 20 de finaliști.

Printre câștigători s-au numărat copii din toate colțurile țării: Pitești, Satu Mare, Mureș, Brăila, ș.a.m.d. Câștigătoarea Marelui Trofeu este o botoșăneancă, Vasilescu Amalia Ștefania, în vârstă de 13 ani.

Evenimentul de gală al festivității de premiere a avut loc în data de 30 iunie 2023, la orele 18, în incinta Școlii Populare de Arte "George Enescu" Botoșani, fiind un moment important al celor trei zile de spectacol, pline de emoție și bucurie a sărbătoririi a 55 de ani de activitate cultural-educativă a Școlii.

 

COMMENTS