ADS
ADS
ADS
Două persoane din Botoșani, reținute pentru trafic de minori și viol. Obligau fete de 13, 14 și 16 ani să practice prostituția
06/07/2023 19:47 in STIRI

Două persoane, dintre care una minoră, au fost reținute pentru trafic de minori și viol. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au documentat miercuri activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru trafic de minori și viol.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie a.c., o persoană bănuită, minoră, ar fi recrutat în scopul exploatării sexuale trei persoane minore, de 13, 14 și 16 ani, care erau instituționalizate, și le-ar fi determinat să practice prostituția în locații din municipiul Botoșani.

De asemenea, cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, s-a reținut faptul că, în două situații diferite, profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a-și exprima voința, ar fi întreținut relații sexuale cu acestea.

"La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea celor două persoane bănuite pentru 24 de ore. La data de 6 iulie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de bănuiți, pentru 30 de zile", precizează IPJ Botoșani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

COMMENTS