Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională
04/07/2023 13:17 in STIRI

Ministerul Educației a publicat marți rezultatele finale la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În județul Botoșani, numărul elevilor care au obținut nota 10 nu s-a modificat după recorectarea lucrărilor. Printre elevii cu rezultate excepționale se numără doi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu", Ioana Zamfirescu și Vlad Crăciun, o elevă de la Colegiul Național „A.T. Laurian", Amelia Bălan, și un elev de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă", Marinela Larisa Patriu.

Elevii nemulțumiți de rezultatele inițiale au avut posibilitatea de a depune contestații la centrele de examen sau de a le transmite electronic, în zilele de 28 și 29 iunie, conform unui program stabilit de Ministerul Educației.

Înainte de soluționarea contestațiilor, procentul elevilor cu medii peste 5 la Evaluarea Națională 2023 a fost de 76,2%, înregistrând o scădere de șase puncte față de anul trecut, dar menținându-se similar cu rezultatele din 2020. În mediul rural, doi din cinci elevi obțin medii sub 5, iar 70% dintre aceștia nu ating nici măcar media 7, conform unei analize realizate de Edupedu.ro.

 

COMMENTS