Campanie pentru scăderea populației de câini abandonați pe domeniul public, la Botoșani
04/07/2023 13:08 in STIRI

Primăria Municipiului Botoșani, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) - Biroul pentru Protecția Animalelor, Poliția Locală, Direcția Servicii Publice și Asociația pentru Protecția Animalelor ADOR au încheiat un protocol de colaborare pentru a conștientiza proprietarii de câini metiși cu privire la obligația de a castra/steriliza animalele pe care le dețin.

Campania, care are ca scop și reducerea numărului de câini abandonați pe domeniul public, va începe sâmbătă, 8 iulie 2023, de la ora 08:30. Botoșănenii vor fi informați că pot steriliza GRATUIT animalele pe care le dețin la cele două cabinete veterinare partenere situate pe strada Calea Națională nr. 42 C (dr. Iulia Ciuban) și pe strada Vâlcele nr. 156 (Petland), cu sprijinul financiar acordat de către Asociațiile ADOR din Europa.

Sterilizările vor fi efectuate în anumite termene și condiții, în urma unei evaluări medicale a stării clinice a animalelor ce vor fi supuse intervențiilor și în limita fondurilor disponibile. Proprietarii de câini metiși sunt obligați să-i sterilizeze conform prevederilor art. 13^2 din OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Legea prevede amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei pentru nerespectarea acestor obligații. Abandonul nu reprezintă o soluție și este sancționat prin amenzi cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei, conform unui comunicat al Primăriei Botoșani.

 

 

COMMENTS