Șefa UPU-SMURD Botoșani, recomandări pentru cei înțepați de albine: Există medicaţie pe care noi o administrăm aici şi nu poate să fie în farmacia casnică
04/07/2023 09:31 in STIRI

Șefa UPU-SMURD Botoșani, medicul Ramona Guraliuc, le recomandă celor atacați de albine să ceară ajutorul medicilor atunci când sunt înțepați. Pentru majoritatea oamenilor, o înțepătură de albină înseamnă doar o mică inflamație, roșeață a pielii și senzația de mâncărime, fără complicații.

Dar, pentru cei alergici la albine, evoluția poate fi letală. La câteva minute după înțepătură, apare șocul anafilactic. O reacție alergică severă poate aduce criză de astm, palpitații, amețeli, pierderea cunoștinței și chiar moartea.

„Pacienții care se cunosc cu alergii, cu patologii cronice, trebuie să se prezinte la medicul de specialitate. Există medicație pe care noi o administrăm aici și care nu poate fi găsită în farmacia casnică; nu există un tratament de urgență pe care pacientul să-l poată administra la domiciliu și să fie sigur”, a declarat, pentru Observatornews.ro, Ramona Guraliuc.

Potrivit sursei citate, dacă suntem surprinși de albine, trebuie să ne ascundem în camere închise, nu în spații deschise și nici în apă. Insectele pot aștepta minute bune până când victima iese la suprafață să respire, iar atunci atacă din nou.

 

COMMENTS