ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 4 iulie 2023
04/07/2023 09:19 in STIRI

În sud și în sud-est crește disconfortul termic, iar temperaturile ating pragul caniculei în Lunca Dunării și în zona Bărăganului. Orașele din aceste regiuni se vor confrunta cu temperaturi ridicate și umiditate crescută, ceea ce poate face aerul greu de respirat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se prevede o zi însorită și o amiază călduroasă, cu temperaturi de aproximativ 33-34 de grade Celsius la umbră. Indicele de confort termic poate depăși pragul critic de 80 de unități, semnificând o creștere a disconfortului termic.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât în ziua precedentă, atingând în jur de 32 de grade Celsius. Spre seară, cerul se va închide treptat și vor apărea ploi, mai ales în zonele mai înalte. De asemenea, există posibilitatea de averse puternice, condiții de grindină și vijelii.

În Botoșani, temperaturile vor varia între 18 și 30 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de aproximativ 6 km/h, dinspre sud-sud-vest.

 

COMMENTS