Regal folcloric la Festivalul Cântecului, al Jocului și al Portului Popular ”Vasile Andriescu” Botoșani. Sute de oameni au participat la eveniment
02/07/2023 18:29 in STIRI

Sute de botoșăneni au asistat, duminică, la parada portului popular în cadrul Festivalului Cântecului, al Jocului și al Portului Popular ”Vasile Andriescu”, care a avut loc în municipiul Botoșani.

Oamenii au însoțit ansamblurile populare pe tot parcursul paradei prin Botoșani, care s-a desfășurat pe traseul Bulevardul Mihai Eminescu, Strada Octav Onicescu, Calea Națională, Strada Cuza-Vodă, Strada Marchian și Bulevardul Mihai Eminescu.

După paradă, pe scena de pe Pietonalul Unirii, au evoluat ansamblurile din județul Botoșani și invitații acestui festival: Ansamblul Folcloric ”Hora Vasluiului” din Vaslui, Ansamblul ”Codrii Neamțului” din Neamț și Ansamblul Folcloric ”Cercănelul” din Borșa, Maramureș.

Evenimentul a oferit oportunitatea de a celebra bogăția și diversitatea culturii populare românești și a adus împreună artiști talentați și iubitori de folclor din diferite regiuni ale țării. Prin intermediul dansului, cântecului și portului popular, participanții au transmis bucurie, tradiție și autenticitate publicului prezent.

Festivalul ”Vasile Andriescu” continuă să fie un important eveniment cultural în Botoșani, reafirmând valorile culturale și promovând frumusețea tradițiilor românești. Prin astfel de manifestări, comunitatea botoșăneană și vizitatorii au avut ocazia să se bucure de un spectacol plin de culoare și energie, subliniind importanța păstrării și promovării patrimoniului cultural național.

 

COMMENTS