Bacalaureat 2023. Rezultatele vor fi publicate luni, 3 iulie. Contestațiile vor putea fi depuse până la ora 18.00
02/07/2023 18:23 in STIRI

Rezultatele obținute de candidați în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2023 vor fi publicate luni, 3 iulie, atât în centrele de examen, cât și online pe bacalaureat.edu.ro. Potrivit Ministerului Educației, candidații vor avea posibilitatea de a depune sau transmite contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, rezultatele inițiale ale probelor scrise ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro luni, 3 iulie, până la ora 12:00. Pentru a respecta confidențialitatea candidaților, rezultatele vor fi publicate sub forma unor coduri anonime, fără a dezvălui numele sau prenumele acestora.

Candidații care doresc să conteste rezultatul inițial al evaluării au posibilitatea de a depune sau transmite contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest sens, candidații trebuie să completeze, semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice o declarație-tip în care să menționeze că sunt conștienți de faptul că nota acordată în urma soluționării contestației poate să modifice, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, care vor include și soluționarea contestațiilor, vor fi afișate vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, care trebuie să fie cumulate: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 sau mai mare la fiecare dintre acestea, precum și obținerea unei medii de minimum 6 la probele scrise.

Astfel, candidații care au participat la examenul de Bacalaureat 2023 vor afla rezultatele lor inițiale pe 3 iulie, urmând să aibă posibilitatea de a contesta aceste rezultate până la ora 18:00 în aceeași zi. Rezultatele finale, incluzând soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 7 iulie, oferindu-le astfel absolvenților de liceu certitudinea privind rezultatul final al examenului și posibilitatea de a-și planifica următorii pași în parcursul academic.

 

COMMENTS