Caravana cu medici a ajuns într-un oraș din Botoșani. Peste 200 de persoane au beneficiat de consultații gratuite
02/07/2023 12:39 in STIRI

Caravana cu medici a ajuns, sâmbătă, la Ștefănești. 28 de medici specialiști voluntari - medici ginecologi, medici pediatri, medici stomatologi, optometriști - au oferit consultații gratuite de specialitate, ecografii și evaluări optometrice atât mămicilor, cât și micilor pacienți, potrivit președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Nu au lipsit nici cursurile de prim ajutor în caz de stop cardio-respirator și înec, oferite de cei 10 voluntari studenți la medicină. Peste 200 de persoane (adulți și copii) din Botoșani, Badiuți, Ștefănești, Stânca au beneficiat de consultații medicale gratuite.

Acțiunea a fost realizată la inițiativa consilierului județean Vaipan Raluca, în parteneriat cu Unitatea de Asistență Medico-Socială Ștefănești, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

"Persoanele adulte au fost examinate clinic, imagistic (ecografie mamară) și ginecologic (testare gratuită pentru cancer ovarian în vederea identificării precoce a celulelor anormale care apar în leziuni precan-ceroase). Copiii au fost examinați clinic (electrocardiogramă, examen coproparazitologic), imagistic (ecografie-abdominală și pediatrică), stomatologic și oftalmologic. Analizele urmează a fi realizate în cadrul Clinicii de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" Iași și a Spitalelor Clinic de Urgență "Sfânta Maria" Iași și "Sfântul Nicolae" Iași. Mă bucur nespus că medicii voluntari au acceptat invitația noastră! Le suntem recunoscători. Mulțumesc doamnei consilier județean Raluca Vaipan, doamnei manager Jijie Monica, pentru parteneriatul minunat, precum și tuturor colegilor care s-au implicat", a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

COMMENTS