Medic psihiatru la Spitalul Județean ”Mavromati”: La Botoșani avem pacienți cu alcool la greu ...
26/06/2023 15:26 in STIRI

Aproape 10% din cazurile care ajung la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani o reprezintă alcoolicii. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, persoanele dependente de alcool au vârste cuprinse de la 18 și peste 80 de ani.

Medicul psihiatru Bogdan Pîrvu spune că, cauza principală pentru care o persoană ajunge să consume alcool și să devină dependentă este anturajul, urmat de lipsa unui loc de muncă.

”Cea mai frecventă adicție alcoolul, alcoolismul. La Botoșani avem pacienți cu alcool la greu și o să avem tot înainte. Cauza cea mai frecventă este anturajul, dar și lipsa ocupației. Șomajul duce la consumul acesta exagerat de alcool. (…) La Psihiatrie se prezintă cei internați în spital, dar asta nu înseamnă că cei care nu sunt internați în spital nu suferă de problema alcoolului. Un pacient cu alcool nu se internează doar la psihiatrie. Se internează și la gastroenterologie, medicina internă, cardiologie, neurologie și ulterior, când intră în sevraj ajung la noi. Chiar acum am un pacient care a venit de la gastroenterologie, unde era internat cu ciroză și a intrat în sevraj cu delir”, a declarat medicul psihiatru Bogdan Pîrvu, de la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean ”Mavromati”.

În primele cinci luni ale anului au fost 135 de cazuri de internări cu alcool, la Secția Psihiatrie Botoșani.

 

COMMENTS